[...] na kierunku dietetyka i odżywianie na Uniwersytecie McGill'a w Montrealu. Uczono mnie o RDA (rekomendowana dzienna dawka – przyp. tłum.) piramidzie żywienia i o tym jak cholesterol i tłuszcze nasycone uśmiercają nas – innymi słowy nauczono mnie tego, czego chciało państwo, abym wiedziała i przekazywała dalej. To nie jest dobre rozwiązanie, [...]
[...] androgenu jest niski i łatwo przeważa estrogen. Sercowonaczyniowe Stosowanie sterydów anabolicznych/androgenicznych zwiększa ryzyko choroby serca. Sterydy podnoszą poziom cholesterolu w ustroju co powoduje zgrubienie ścianek naczyniowych i ostatecznie może być zagrożeniem dla życia. Atletom zaleca się kosultacje lekarskie przed rozpoczęciem [...]
[...] zwiększają zagrożenie chorobami serca i zawałem. "Alkohol, w tym piwo, w odpowiedniej ilości podnosi poziom lipoprotein o dużej gęstości lub HDL, znanych też jako dobry cholesterol", mówi dr R. Curtis Ellison, szef katedry medycyny prewencyjnej i epidemiologii oraz profesor wykładający w instytucie medycyny i opieki zdrowotnej w Boston [...]
nie wiem czy to juz bylo ale wydalo mi sie ciekawe i warte wklejenia: Obawa przed spożywaniem więcej niż trzech jaj na tydzień z uwagi na obecność w nich cholesterolu jest w naszym społeczeństwie mocno rozpowszechniona. Opinie wielu specjalistów od medycyny i żywienia często są jednostronne, a czasem wręcz tendencyjne. Przeciwnicy konsumpcji jaj, [...]
[...] za absorpcję tłuszczy. Stwierdzili, że proces wstawania angażuje mięśnie(no co Ty...??!) i aktywuje dystrybucję lipazy, która skłania organizm do przetwarzania tłuszczu i cholesterolu, niezależnie od czasu spędzonego na ćwiczeniach. Proces wstawania obniża także poziom glukozy we krwi, co zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy. "Krzesło to [...]
[...] szkodliwość jajek wstawiam poniższy artykuł który powinien rozwiać wszelkie wątpliwości. Obawa przed spożywaniem więcej niż trzech jaj na tydzień z uwagi na obecność w nich cholesterolu jest w naszym społeczeństwie mocno rozpowszechniona. Opinie wielu specjalistów od medycyny i żywienia często są jednostronne, a czasem wręcz tendencyjne. [...]
[...] się zawsze najpierw samemu sprawdzić, niźli ślepo oceniać nie mając wiedzy. O miażdżyce się nie boję i choroby serca, bo ostatnio przestudiowałem dwie książki na temat cholesterolu i jestem jedną z osób, których jest coraz więcej i które już wiedzą co to naprawdę jest cholesterol. Także o konsekwencje zdrowotne się nie obawiam, bo prawdą [...]
[...] szkodliwość jajek wstawiam poniższy artykuł który powinien rozwiać wszelkie wątpliwości. Obawa przed spożywaniem więcej niż trzech jaj na tydzień z uwagi na obecność w nich cholesterolu jest w naszym społeczeństwie mocno rozpowszechniona. Opinie wielu specjalistów od medycyny i żywienia często są jednostronne, a czasem wręcz tendencyjne. [...]
[...] zakwaszenie śliny. 38. Zmniejsza wrażliwość insulinową. 39. Prowadzi do zmniejszenia tolerancji glukozy. 40. Może zmniejszyć poziom hormonu wzrostu. 41. Może podwyższyć cholesterol. 42. Może zwiększyć ciśnienie krwi. 43. Powoduje senność i zmniejszoną aktywność u dzieci. 44. Może wywoływać migreny. 45. Zaburza absorpcję białka. 46. Powoduje [...]
[...] naszego organizmu (zakwaszając go), wywołując zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenie stawów, wyższe ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd. Działanie PhytoLife Oczyszczanie organizmu: dobrze oczyszcza nasz przewód pokarmowy, wspomaga oczyszczanie krwi z toksyn, eliminuje bakterie, dezynfekuje i [...]
[...] kwasów tłuszczowych, aby zachować dobrostan psycho-fizyczny. Brak podaży niektórych Kwasów tłuszczowych może doprowadzić do pogorszenia stanu zdrowia, poprzez podwyższony cholesterol, choroby serca, wysokie ciśnienie krwi a także depresję. NIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE: Największe ilości tych kwasów tłuszczowych zawierają ryby, oliwa z oliwek, [...]
[...] trochę schudnąć a, że sama nie potrafi ułożyć sobie diety to postanowiłam jej pomóc mam nadzieję, że z Waszą pomocą! Rok temu miała zawał (październik). (bierze leki na cholesterol i choroby wieńcowe i serca) Wiek : 70 Waga : nie wiemy Wzrost : 162 Obwód w biuście : 106 Obwód pod biustem : 89 Obwód talii w najwęższym miejscu : 89 Obwód na [...]
[...] jest żółtko, zawiera go aż 17 procent. W jajku znajdziemy też lecytynę - związek tłuszczowy niezbędny dla wszystkich komórek organizmu. Poprawia on pamięć, obniża zawartość cholesterolu we krwi i zapobiega chorobom układu krążenia. Cholesterol natomiast, którego jajko kurze zawiera zwykle ok. 250mg, jest wprost niezbędny do tworzenia kwasów [...]
[...] jest żółtko, zawiera go aż 17 procent. W jajku znajdziemy też lecytynę - związek tłuszczowy niezbędny dla wszystkich komórek organizmu. Poprawia on pamięć, obniża zawartość cholesterolu we krwi i zapobiega chorobom układu krążenia. Cholesterol natomiast, którego jajko kurze zawiera zwykle ok. 250mg, jest wprost niezbędny do tworzenia kwasów [...]
[...] że jeśli już tego raka się ma, to branie testosteronu jest niewskazane, bo wtedy właśnie przyspiesza on postęp choroby. Testosteron poprawi nam pamięć, obniży zły cholesterol i w ogóle cudownie uzdrowi ze wszystkich dolegliwości, z jakimi starsi panowie obwożą się po sanatoriach. W każdym wieku jest niezastąpiony przy leczeniu depresji [...]
[...] Pacjent B miał trójglicerydy na poziomie 2200, został polecony przez pacjenta A. Przy maksymalnych dawkach wszystkich swoich leków, miał poziom trójglicerydów 2200, zaś cholesterolu 250. Miał 42 lata, został poinformowany, że choruje na dziedziczną hiperlipidemię, i żeby lepiej uporządkował swoje sprawy na tym świecie, bo jeśli jego lipidy [...]
[...] jakościowym, jak i ilościowym, są sterole. Skład substancji niezmydlającej tłuszczów zwierząt morskich jest bardzo różny, u niektórych przeważają węglowodory, u innych cholesterol. Naukowcy podają ( Young ), że głównymi składnikami niezmydlającej substancji tłuszczu ryb morskich są woski. 2.1. Lipidy izoprenowe. Pod nazwą lipidy izoprenowe [...]
[...] komórek) przed wolnymi rodnikami tlenu mogącymi spowodować uszkodzenia m.in. wyściółki naczyń krwionośnych . Zwalczając wolne rodniki, witamina C hamuje utlenianie "dobrego" cholesterolu LDL, dzięki czemu utrudnia jego niekorzystną przemianę. Neutralizowanie przez witaminę C szkodliwego wpływu tych cząsteczek tlenu chroni organizm przed zmianami [...]
[...] pochłaniają patogeny. Kwasy te wzmacniają błony komórkowe, tym samym przyspieszając gojenie i wzmocnienie odporności na infekcje w organizmie. Cholesterol : niski poziom cholesterolu ogółem , oraz przewaga frakcji HDL przyczyniją się do lepszego funkcjonowania układu odpornościowego wpływ na obniżenie poziomu cholesterolu ogółem jak i frakcji [...]
[...] tłuszczy wysoko przetworzonych, olei roślinnych i alkoholu, które stanowią znaczny udział w diecie współczesnej. Dieta ta charakteryzuje się większym spożyciem białka, cholesterolu oraz błonnika (głównie rozpuszczalnego) oraz naturalnych substancji nieżywieniowych . Wprowadzone od momentu rewolucji neolitycznej produkty spożywcze [...]